Hozzávalók:
-
500 gramm üvegtészta (DANG MYUN)
-
1 közepes méretű sárgarépa reszelve
-
2 fej közepes vöröshagyma
-
Marha vagy sertéshús vékonyra szeletelve
-
500 gramm spenótlevél
-
5 darab szárított shiitake gomba (Előtte áztassa
20 percig hideg vízben, majd főzze 3 percig forró vízben és szeletelje fel!)
-
Szárított fafülgomba (Ugyanúgy készítse elő,
mint a shiitake gombát)
Szósz:
-
3 evőkanál szójaszósz
-
4 evőkanál kristálycukor
-
4 evőkanál szezámolaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál pirított szezámmag
-
Fél teáskanál bors
Elkészítése:
-
A húst, a shiitake és a fafülgombát keverje
össze 4 evőkanál szósszal és pirítsa meg
egy serpenyőben
-
A spenótot
főzze meg, forrázza le, majd nyomja ki belőle a vizet és ízlés szerint
sózza
-
A hagymát szeletelje fel, a répát reszelje le,
majd együtt 1 percig pirítsa meg olajon
-
Az üvegtésztát tegye forrásban lévő vízbe, 6
percig főzze, öblítse át, majd szűrje le
-
A kifőtt tésztát a maradék szószban egy
serpenyőben melegítse át, majd borítson bele mindent és jól keverje össze
Súly: 0 font |